Το CrossFit είναι για όλους, ανεξαρτήτως ικανοτήτων!

Οι ανάγκες φυσικής κατάστασης και δύναμης μεταξύ ενός παιδιού, ενός ηλικιωμένου και ενός ολυμπιονίκη, διαφέρουν κατά βαθμό και όχι κατά είδος! Αυτό σημαίνει ότι ένας αρχάριος θα ολοκληρώσει την ίδια προπόνηση με έναν βετεράνο αθλητή του CrossFit, αλλά με κλιμάκωση στο φορτίο και στην ένταση.

Το CrossFit αποτελείται από συνεχώς μεταβαλλόμενες λειτουργικές κινήσεις (όπως το τρέξιμο, την κωπηλασία, το ποδήλατο, τις ασκήσεις με το βάρος του σώματος και τις ασκήσεις με εξωτερικά φορτία), εκτελεσμένες σε υψηλή ένταση και στοχεύει στην βελτιώση των ικανοτήτων σας στις δέκα αναγνωρισμένες περιοχές του fitness: καρδιοαναπνευστική αντοχή, μυική αντοχή, δύναμη, ευελιξία, ισχύς, ταχύτητα, συντονισμός, ευκινησία, ισορροπία, και ακρίβεια.

Τα εργαλεία μας δεν είναι τα μηχανήματα, αλλά οι μπάρες, τα kettlebells, τα medicine balls, τα έλκηθρα, τα σχοινιά, οι κωπηλατικές, τα μονόζυγα, κα, όπως επίσης πολύς ανοιχτός χώρος για να τρέχουμε και να κάνουμε άλματα.

O συνδυασμός των ασκήσεων της άρσης βαρών, του powerlifting, του strongman, της ενόργανης, του τρεξίματος, της κωπηλασίας και άλλων, παράγουν αδιαμφισβήτητα και απτά αποτελέσματα. Δεν υπάρχει άλλο πρόγραμμα το οποίο να χρησιμοποιεί μεγαλύτερη πολυμορφία εργαλείων και μεθόδων προπόνησης.

Σκοπός του προγράμματος είναι να είμαστε καλοί σε πολλούς τομείς του fitness και όχι κορυφαίοι κάπου συγκεκριμένα. Οι αθλητές του CrossFit μπορούν να τρέξουν γρήγορα μικρές αλλά και μεγάλες αποστάσεις, να σπρώξουν και να τραβήξουν το βάρος του σωματός τους, καθώς και να μετακινήσουν μεγάλα φορτία γρήγορα. Εν ολίγοις, το CrossFit μας προετοιμάζει για το άγνωστο και το αναπάντεχο, δηλαδή, για την ίδια τη ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.crossfit.com