Νέος στο CrossFit

Συνάντηση γνωριμίας (1O1)

Στη συνάντηση αυτή, θα μας μιλήσετε για τον τωρινό τρόπο ζωής σας (άσκηση – διατροφή – στρες – ύπνος) και τους στόχους – αλλαγές που θέλετε να πετύχετε μέσω του CrossFit. Επίσης, θα θέλαμε να μάθουμε σχετικά με κάποιο ενδεχόμενο ιστορικό τραυματισμών ή άλλων προβλημάτων υγείας που πιθανώς να αντιμετωπίζετε και σας περιορίζουν. Εμείς, θα σας πληροφορήσουμε για τη μεθοδολογία της προπόνησης, τη φιλοσοφία μας στο CrossFit Comradery και την περαιτέρω διαδικασία για να ενσωματωθείτε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με ασφάλεια. Τέλος, θα συζητήσουμε για τη σημαντικότητα της διατροφής στην υγεία και την άθληση.

Διάρκεια 30’ – χωρίς οικονομική επιβάρυνση ή δέσμευση (κατόπιν ραντεβού)

Εισαγωγικό μάθημα (personal)

Το μάθημα αυτό είναι η βάση για την εισαγωγή σας στα ομαδικά τμήματα του γυμναστηρίου και γίνεται σε προσωπικό επίπεδο με έναν από τους προπονητές μας. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε, με τον δικό σας ρυθμό και αντίληψη, τις παρακάτω βασικές αρχές και πως τις εφαρμόζουμε στην προπόνηση ώστε να κινείστε με ασφάλεια κι αποτελεσματικότητα:

  • αναπνοή και νευρικό σύστημα
  • σταθεροποίηση κορμού κι αρθρώσεων
  • αρχέτυπες κινήσεις ανθρώπινου σώματος

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιον πόνο ή περιορισμό και κριθεί απαραίτητο από τον προπονητή, μπορεί να σας ζητηθεί να κάνετε μερικά ακόμη μαθήματα έως ότου να είστε έτοιμοι να ενταχθείτε με ασφάλεια σε ομαδικό τμήμα.

Διάρκεια 60′ (κατόπιν ραντεβού)

Kόστος 25€ (Αν είστε παρέα 2-3 ατόμων, το μάθημα θα διαρκέσει περισσότερο και το κόστος είναι 15€ / άτομο)

*Τα βήματα 1 και 2 μπορούν να γίνουν στο ίδιο ραντεβού.

Τμήμα αρχαρίων Basics (1 έως 7 άτομα)

Στο τμήμα των αρχαρίων θα διδαχτείτε τις βασικές ασκήσεις του CrossFit παρέα με άλλους αθλητές, οι οποίοι θα είναι κι αυτοί νέοι στην προπονητική μεθοδολογία. Σκοπός του τμήματος αυτού είναι να γνωρίσετε τις ασκήσεις και τους προπονητές, να αποκτήσετε εμπειρία και να ανεβάσετε σταδιακά την ένταση, πριν ενταχθείτε σε τμήμα με περισσότερους αθλητές και πιο απαιτητικά προγράμματα. Ο αθλητής για να προπονείται με ασφάλεια, πρέπει να έχει στο μυαλό του να κατακτήσει με τη σειρά τα εξής:

  • Τεχνική, έμαθα να κάνω την άσκηση, πχ. squat (κάθισμα)
  • Συνοχή, κάνω πχ. 100 συνεχόμενα squats, το 1ο είναι ίδιο με το 100ο!
  • Ένταση, εφόσον ισχύουν τα παραπάνω, τότε και μόνο τότε βάζω ένταση στην άσκηση!

Διάρκεια παρακολούθησης 3-4 εβδομάδες (αναλόγως τη συχνότητα παρακολούθησης και το επίπεδο αντίληψης)

Kόστος 70€ μηνιαία συνδρομή

Τμήμα WOD, MetCon ή Speciality (1 έως 14 άτομα)

Εδώ θα προπονείστε παρέα με όλους τους αθλητές του γυμναστηρίου, ανεξαρτήτως εμπειρίας. Τα προγράμματα της ημέρας κλιμακώνονται πάντα σε επίπεδα ώστε να μπορούν όλοι οι αθλητές να συμμετέχουν με ασφάλεια, σύμφωνα με τη φυσική κατάσταση, τη δύναμη και την ηλικία τους. Η κλιμάκωση του προγράμματος και των ασκήσεων μπορεί να γίνει με μείωση του χρόνου, των επαναλήψεων, του φορτίου, του εύρους κίνησης ή με συνδυασμό μερικών ή όλων των παραπάνω. Ο κάθε αθλούμενος έχει το δικό του εξοπλισμό και βάζει ένταση σύμφωνα με τις δικές του δυνατότητες και μόνο!

Στο CrossFit Comradery επιβραβεύουμε κατά κύριο λόγο την προσπάθεια, τη συνέπεια και την καλή τεχνική, οι επιδόσεις είναι θεμητές, αλλά έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Κόστος 70€ μηνιαία συνδρομή